• ✔ Gratis verzending vanaf €99,-        ✔ Levertijd: 1-3 dagen        ✔ 30 dagen retourtermijn

✓ Gratis verzending vanaf €99,- 
✓ 30 dagen retourtermijn

Japandi: best of both worlds
#Trends

Japandi: best of both worlds

Publicatiedatum 9 december 2022

De stijl van rust, ronding en regelmaat

Als je de interieurtrends een beetje volgt, ben je de term Japandi zeker al wel eens tegengekomen. Het is een samentrekking van Japan en Scandinavië; twee gebieden die letterlijk mijlenver uit elkaar liggen, maar qua woonstijl verrassend overeen komen. Beide laten een sterke voorkeur zien voor rustige tinten, natuurlijke materialen en pure lijnen. Door daar elk nog wat specifieke elementen aan toe te voegen wordt de combinatie ijzersterk. Wij voorspellen dan ook alvast: Japandi is een blijvertje!

Met een beetje meer pit

De Scandinavische woonstijl, met veel aandacht voor functionaliteit, vaak lichte en soms vergrijsde kleuren en veel hout is al vele jaren een hit. Als tegenhanger van de bonte jaren ’70 en ’80 bracht hij welkome rust in huis. De pure eenvoud van een Scandinavisch interieur kan echter ook wat saai ogen. Een likje Japanse ‘wasabi’ kan dan net dat beetje pit brengen wat je nodig hebt.

camera-icon.jpg BO vloerlamp en ULLA pot

Kies voor contrast

Ook de Japanse woonstijl heeft rust en eenvoud als uitgangspunt, maar kiest bijvoorbeeld voor meer contrast. Niet met felle kleuren, maar wel door toevoeging van zwart en diverse aardetinten, gebruik van bamboe en papier en extra nadruk op hoogteverschil. Ook de waardering voor het handgemaakte en imperfecte zie je terug in deze stijl.

camera-icon.jpg SAFARA vaas en MASK beeld

Altijd de beste deals ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo mis je geen enkele COCOmaison deal!

Keep it simple

Ga je voor de Japandi stijl, begin dan met een simpele basis. Creëer een open inrichting met veel ruimte voor wit, hout, en pure lijnen. Voeg daar wat Scandinavische ‘hygge’ aan toe met comfortabele stoelen en banken, (afge)ronde tafels en kasten en warm textiel. En top het geheel af met bijvoorbeeld zwarte omlijstingen, kleinmeubelen in verschillende hoogtes en accessoires in sfeervolle aardetinten. Wedden dat je je dan voortaan nóg meer zen voelt thuis?

COCOmaison fans

Help bij het inspireren van anderen

Tag ons op Instagram met #cocomaison

COCOmaison x Azizi Life

Wooninspiratie

Op zoek naar een nieuw interieur? Wij geven je graag meer inspiratie!

Ook interessant...