• ✔ Gratis verzending vanaf €99,-               ✔ 30 dagen retourtermijn

✓ Gratis verzending vanaf €99,- 
✓ 30 dagen retourtermijn

Welke accessoires voor een organische woonstijl?
#woontips

Welke accessoires voor een organische woonstijl?

Publicatiedatum 9 juni 2023

Een organisch interieur heeft stijl en charme en creëert een serene sfeer in elke ruimte. Ontdek welke accessoires je nodig hebt om deze moderne maar knusse trend in huis te halen.

De organische stijl, wat is dat?
Welke kleuren en materialen passen bij een organische woonstijl?
Welk soort accessoires kies je voor een organische woonstijl?
COCOmaison denkt met je mee

De organische stijl, wat is dat?

De organische stijl vind je in diverse kunststromingen. Deze wordt gekenmerkt door vormen met ronde, vloeiende en zachte contouren, enigszins onregelmatig. Eenvoud is daarbij het sleutelwoord en we kiezen dan ook voor motieven en voorwerpen die geïnspireerd zijn door de natuur: waterdruppels, kiezelstenen, planten... Bij een organische styling zijn de lijnen abstract en modern.

Meer concreet: stoffen zijn versierd met ronde, onregelmatige kleurvlakken. Aan de muren vinden we accessoires en hedendaagse schilderijen in abstracte patronen... Meubels zijn sober, maar hebben zachte rondingen om het geheel een rustgevende, knusse uitstraling te geven. Het belangrijkste is om harmonie tussen de elementen te creëren, door de keuze voor vormen en kleuren.

✓ Lees ook : Woontextiel, het toppunt van comfort

camera-icon.jpg JOLIE vaas, KEYEN kussen, RAVI kussen en LEAFS schilderij

Een organische inrichting heeft een artistiek tintje: je vindt er moderne kunst en meubels van hedendaagse ontwerpers.

Denise
Product Manager

Welke kleuren en materialen passen bij een organische woonstijl?

Een organisch interieur neigt naar heldere, neutrale tinten zoals beige, zand, lichtgrijs of wit. Om het wat warmer te maken, voeg je zachte tinten toe zoals watergroen, lila of mosterdgeel. Zo liggen er pastelkleurige kussens op de bank, die passen bij de gekleurde plaids op de fauteuils.

Om een organische woonstijl te perfectioneren, kies je voor voorwerpen van natuurlijke materialen, zoals rotan, riet of lichtgekleurd hout. Er zijn ook geweven vloerkleden en zitmeubelen, zoals poefjes en krukjes, bekleed met fluweel of andere zachte stoffen. Wat accessoires betreft, zijn kunstobjecten een goede keus, in abstracte vormen en van handgemaakte materialen zoals hars of keramiek.

camera-icon.jpg KEYEN poef

Welk soort accessoires kies je voor een organische woonstijl?

Een spiegel is onmisbaar binnen een organische styling. Maar dan wel één in ronde, onregelmatige vormen, en in een gouden of houten lijst. Liever ook schilderijen en gedrukte motieven aan de muur dan foto's en landschappen. We kiezen voor abstracte afbeeldingen van planten of meer eigentijdse motieven. In de lampen is hout of gekreukeld papier verwerkt. Ze zijn rond van vorm en geven een zachte verlichting.

Sculpturen en andere moderne voorwerpen vinden een mooie plek in en op kastjes. Ook keren we terug naar de natuur met vazen in verschillende vormen, met daarin droogboeketten of vergulde planten. Kiezelstenen vind je ook vaak terug in een organisch interieur. Deze kunnen worden gecombineerd met geometrische figuren of dierfiguren. Maar altijd in een abstracte stijl, want we willen dat moderne tintje behouden.

✓ Lees ook: Natuur en hout: vier decoratie-ideeën voor een landelijk interieur

camera-icon.jpg JUUL vaas

altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

3 stylingtips voor een organische woonstijl

  1. Organische styling, dat is in de eerste plaats een harmonieus samenspel van neutrale tinten. Daaraan kunnen we door middel van accessoires kleuraccenten toevoegen. Accessoires worden natuurlijk elk seizoen gewisseld!

 

  1. In de woonkamer: banken en fauteuils met gebogen lijnen, aangekleed met kussens in effen kleuren of juist met abstracte patronen.

 

  1. Hout speelt een belangrijke rol binnen de organische woonstijl en wordt in accenten toegevoegd. Riet op meubels, rotan op de spiegel aan de muur, stijlvolle sculpturen op de kastjes... Hout is overal, maar wel op een discrete manier.
meer inspiratie

COCOmaison denkt met je mee

Hoe creëer ik een organische stijl in mijn interieur?

De organische look doet denken aan de natuur, maar in een abstracte stijl en met asymmetrische vormen. Daarom kiezen we voor accessoires met onregelmatige, ronde vormen zoals kiezelstenen of planten.

Welke kleuren en materialen voor de perfecte organische woonstijl?

Het perfecte organische interieur bestaat uit een harmonieus samenspel van neutrale tinten, zoals beige, wit, zand of lichtgrijs. Pasteltinten (groen, violet of geel) kunnen daaraan worden toegevoegd. Natuurlijke materialen voeren de boventoon, met houten of stoffen meubels en voorwerpen.

Hoe kies je accessoires in een organische woonstijl?

De spiegel, met een onregelmatig ronde vorm, blijft onmisbaar in een organisch interieur. Aan de muren prijken schilderijen en illustraties in een abstracte stijl en geïnspireerd op de natuur. Op kastjes, ten slotte, kun je zowel moderne beeldjes als vazen met droogbloemen plaatsen.

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...