• ✔ Gratis verzending vanaf €99,-               ✔ 30 dagen retourtermijn

✓ Gratis verzending vanaf €99,- 
✓ 30 dagen retourtermijn

The Resident - part 2
#francq colors

The Resident - part 2

Publicatiedatum 24 januari 2023

We zoeken het dichter bij huis

Waar we jarenlang steeds verder van huis gingen en de wereld ons speelveld werd, zoeken we het in deze onzekere tijden letterlijk en figuurlijk dichter bij huis. We verruilen het vliegtuig weer voor de trein en de auto en (her)ontdekken al het moois dat Nederland en Europa te bieden hebben.

De zoektocht naar unieke, karakteristieke producten

Deze nieuwe of hernieuwde kennismaking met onze eigen omgeving versterkt een trend die al even in opmars is: een herwaardering van lokale tradities en vormgeving. Dat vertaalt zich uiteraard naar hedendaags design, maar wel gebaseerd op traditionele vormgeving. Er wordt verwezen naar nostalgische elementen uit brocante en folklore, met de nadruk op (natuurlijke) materialen en artisanale processen. Tegelijk, omdat beschikbare materialen en traditionele ambachten per regio verschillen, ziet deze wereldwijde trend er overal anders uit.

Fauteuil CLOUD is verkrijgbaar bij onze partner Henders & Hazel.

Aan de Franse Rivièra

Wellicht omdat we in Nederland meer behoefte aan zon hebben dan moeder natuur ons gunt, neemt deze trend hier de vorm aan van de retro Zuid-Franse Rivièra-stijl. Denk aan de typische brede gekleurde strepen en brocante servies en glaswerk. Ook materiaalgebruik oogt nostalgisch: ambachtelijk gekleurd linnen, corduroy, artisanaal keramiek… Foutjes mogen daarbij zichtbaar zijn, ze zetten immers het handwerk in de verf.

camera-icon.jpg REBECCA kandelaar en HAYLEY vaas

Warm koper en diepblauw

Hedendaagse pastels als fris pistache, antiek wit en oudroze (veelal in een matte afwerking) dragen bij aan de lichte, zomerse stemming. Warm oker en diepblauw zorgen voor een gezellige vakantiesfeer. Ook zand- en strotinten zijn prominent aanwezig en verwijzen naar de natuurlijke lokale materialen.

camera-icon.jpg RONDA fauteuil, RONDA poef en PARIS karpet

meer inspiratie
altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...