• ✔ Gratis verzending vanaf €99,-               ✔ 30 dagen retourtermijn

✓ Gratis verzending vanaf €99,- 
✓ 30 dagen retourtermijn

The Remind - part 1
#francq colors

The Remind - part 1

Publicatiedatum 11 oktober 2022

Rust zoeken en vinden

Als de laatste jaren ons een ding duidelijk hebben gemaakt, dan is het wel hoe kwetsbaar we zijn. En hoe groot de behoefte is aan contact en warmte om ons heen. En de nieuwe uitdagingen waarvoor we staan, met internationale spanningen, de klimaatcrisis en nog veel meer complexe issues, maken dat verlangen alleen maar sterker.

FOMO (Fear Of Missing Out)

Rust zoeken en vinden, zowel fysiek als mentaal, wordt tegelijk steeds lastiger. Ruimte is zo langzamerhand een schaars goed, net als stilte. We hebben de waarde van de natuur weliswaar herontdekt, maar delen hem met velen. En we weten wel dat de telefoon best eens uit mag, maar de fear of missing out wint het nog vaak van de ratio.

Loveseat ALBI is verkrijgbaar bij onze partner Henders & Hazel.

Knuffelbare meubels en aaibare vloerbekleding

Een van de oplossingen om toch van die weldadige rust te kunnen genieten is de juiste woninginrichting. In een huis dat je persoonlijkheid weerspiegelt en alle comfort biedt om optimaal te ontspannen, kom je altijd weer tot jezelf. Wonen moet daarom zo aangenaam en gezond mogelijk zijn. Dat betekent dat schoonheid en functionaliteit hand in hand gaan met ergonomie en gemak. Dat zie je bijvoorbeeld terug in ergonomisch meubilair. Bedden en stoelen die ons helpen de perfecte zit- of slaaphouding te vinden, maar er tegelijk ook goed uitzien. Op plaatsen waar hygiëne extra belangrijk is, zoals de keuken of badkamer, kiezen we voor materialen die goed en grondig onderhouden kunnen worden.

En waar het verlangen naar (onderhouds)gemak leidt tot gladheid en strakheid compenseren we dat elders in het interieur dan weer met véél tactiliteit: knuffelbare meubels, aaibare muur- en vloerbekleding (zoals tapijt) of keramiek met extra reliëf. We zien ook veel melkglas: dat oogt minder scherp en krijgt in zachte kleuren een bijzonder aaibaar uiterlijk, bijna als zeep. Melk- of structuurglas, doorschijnende gordijnen en perkamentpapier worden bovendien gebruikt om ruimtes af te scheiden zonder de lichtstroom af te breken.

Halfronde en organische vormen

Als een ergonomisch vormgeving wordt gecombineerd met uitgekiende materialen, creëer je als vanzelf geborgenheid. Halfronde en organische vormen in je interieur zorgen dat je je ‘omarmd’ voelt. Voeg daar zachte, warme tinten aan toe en je versterkt het effect nog eens. Want uiteraard heeft ook kleur een belangrijke impact op ons gevoel van welbehagen. In dit thema komen we vooral tinten tegen die een zekere balans uitstralen. Het palet brengt rust en ontprikkelt dankzij nieuwe neutrale tinten: een hele rits variaties op beige, van kalmerend off-white over troostend geel tot lichtbruin. Deze combineren heel mooi met het vrouwelijke rood-roze duo dat luxe en elegantie uitstraalt.

camera-icon.jpg VIGGO vaas en VIKTOR vaas

meer inspiratie
altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...