• ✔ Gratis verzending vanaf €49,-        ✔ Levertijd: 1-3 dagen        ✔ 30 dagen retourtermijn

✓ Gratis verzending vanaf €49,- 
✓ 30 dagen retourtermijn

The Nest - part 1
#Trends

The Nest - part 1

20 december 2021

Iets over paddestoelen en intieme pseudo-wetenschap, maar dan niet voor hippies

Deze interpretatie van ‘de grot’ werd geïnspireerd door niemand anders dan Gwyneth Paltrow, actrice en oprichtster van de website ‘Goop’. Paltrow is erin geslaagd haar wereldvreemde en snobistische imago naar een succesvol businessmodel te vertalen. Ze heeft haar vinger op de polsslag van onze samenleving en haar wellness-esthetiek zal de komende jaren nog veel trends inspireren.

Gwyneth Paltrow?

Goop biedt allerlei pseudowetenschappelijke lifestyleproducten aan, zoals bijvoorbeeld een ei in jade. Wat deze producten exact zijn en wat de bedoeling ervan is, wel... Daar mogen jullie zelf eens naar op zoek gaan. Het zijn 'nogal intieme' producten waar wij niet verder op in zullen gaan (en onze geurkaarsen zijn wél 'gewone' kaarsen). Onze decoratie-artikelen volgen dezelfde trend: zachte, ronde en organische vormen, maar dan zónder bijbedoelingen. 

MIKEY KRUK H42CM Matte muren en robuust meubilair wordt gecompenseerd door een flinke portie zachtheid. Armstoel LOLA is verkrijgbaar bij onze partner XOOON.
ANNA BIJZETTAFEL H47CM Deins niet terug van gewaagde decoratieve keuzes, pas dan wordt een interieur écht persoonlijk. Fauteuil OVIEDO is verkrijgbaar bij onze partner XOOON.
Zacht grijsblauw vormt het ideale canvas om te combineren met zwarte accenten in het meubilair. Eetkamerstoel JUNE is verkrijgbaar bij onze partner XOOON. Vitrine LIVADA is verkrijgbaar bij onze partner Henders & Hazel. Zacht grijsblauw vormt het ideale canvas om te combineren met zwarte accenten in het meubilair. Eetkamerstoel JUNE is verkrijgbaar bij onze partner XOOON. Vitrine LIVADA is verkrijgbaar bij onze partner Henders & Hazel.

Virale alternatieve therapie

Hoe belachelijk deze producten ook mogen lijken, ze gingen stuk voor stuk viraal. Bij elke haatgolf op het internet lacht Gwyneth het laatst. Door mee te spelen in televisieprogramma’s en reclamespotjes, vaak met een ironische toets tussen de lijnen, is ze het toonbeeld geworden van wat het betekent ‘cool’ te zijn. Netflix heeft dit ook gezien en lanceerde daarom Goop Lab, een programma waarin het Goop-team de werking van allerlei alternatieve therapieën voor fysiek en mentaal welzijn testen – inclusief het nemen van paddo’s.

Zachte, ronde vormen door een L.A.-fotofilter

Je mag er van denken wat je wil, dit toont het bestaan van een trend aan die alleen maar zal groeien: mensen willen een intuïtiever kader om over gezondheid te denken, met ‘natuurlijke’ en ‘gezondeoplossingen om hun lichaam en geest te verbeteren. De esthetische taal van Goop, met mooie, zachte, ronde en organische vormen en kleuren helpt deze oplossingen te verkopen en zal op zichzelf een trend worden.

Interieurdesign zal inspiratie halen uit de natuur, paddenstoelen en intieme zones, maar het resultaat zal er totaal niet hippie uitzien. Het resultaat wordt door een L.A.-fotofilter gehaald en zal veel glamoureuzer zijn. Alsof het te mooi is om waar te zijn.

Bank FISKARDO is verkrijgbaar bij onze partner XOOON.