• ✔ Gratis verzending vanaf €99,-               ✔ 30 dagen retourtermijn

✓ Gratis verzending vanaf €99,- 
✓ 30 dagen retourtermijn

4 stylingtips voor een Wabi Sabi interieur
#woontips

4 stylingtips voor een Wabi Sabi interieur

Publicatiedatum 9 juni 2023

Wabi Sabi is een minimalistische en strakke stijl, waarbij de nadruk ligt op de charme van vakmanschap en eenvoud. Volg ook deze trend: ontdek onze stylingtips en creëer deze sobere stijl bij jou thuis.

1.Wabi Sabi: wat is het?
2.Neutrale kleuren en natuurlijke materialen
3.Contrasten en eenvoudig design: de perfecte Wabi Sabi stijl
4.Hergebruik vormt de kern van het Wabi Sabi interieur
5.COCOmaison denkt met je mee

1. Wabi Sabi: wat is het?

Wabi Sabi dankt zijn naam aan de gelijknamige Japanse kunststroming die in de 15e eeuw opkwam. De woonstijl is gebaseerd op dezelfde principes: het omarmen van de schoonheid van eenvoudige dingen, die niet per se perfect hoeven te zijn, en van de vergankelijkheid. Niet voor niets worden bij Wabi Sabi veel handwerkproducten en natuurlijke materialen gebruikt.

De basis is soberheid, een natuurlijke uitstraling en landelijkheid. Een Wabi Sabi interieur is opgeruimd en bestaat uit aardse tinten, eenvoudige materialen en handgemaakte of tweedehands voorwerpen die verzameld zijn op rommelmarkten. Een rommeltje wordt het echter nooit: de voorwerpen passen altijd harmonieus bij elkaar en worden spaarzaam hier en daar op kasten geplaatst.

✓ Lees ook: Natuur en hout: vier decoratie-ideeën voor een landelijk interieur

camera-icon.jpg LOLA theelicht en LEVI vaas

De kunst van Wabi Sabi is om modern en oud te combineren – maar dan wel op een esthetische manier, samenhangend en in harmonie.

Lisa
Styliste

2. Neutrale kleuren en natuurlijke materialen

Bij Wabi Sabi kiezen we in de eerste plaats voor ruwe materialen zoals steen, bamboe en hout. Maar ook voor eenvoudige, natuurlijke stoffen zoals linnen, wol en katoen voor vloerkleden, plaids en fauteuils. Leer speelt een belangrijke rol in het interieur, maar ook kunnen andere, zachtere materialen in kleine accenten worden toegevoegd, zoals fluweel of zijde - bijvoorbeeld voor de kussens van de bank.

Houd wel altijd de voor Wabi Sabi kenmerkende soberheid in gedachten. Ga dus voor neutrale tinten die doen denken aan de natuur en het buitenleven, zoals groen, lichtblauw, grijs, beige, bruin of wit. Zo creëer je een harmonieus geheel met de ruwe materialen, maar ook een oase van rust.

 

  1. Contrasten en eenvoudig design: de perfecte Wabi Sabi stijl

Kenmerkend voor Wabi Sabi zijn eenvoudige, imperfecte lijnen of juist rechte, sobere lijnen. Daarom kiezen we meubels met een regelmatig uiterlijk, van een natuurlijk materiaal zoals hout en met een eveneens natuurlijk ogend design, om een zekere harmonie te creëren. Het wordt nooit saai als je verschillende, contrasterende lichte tinten gebruikt.

Ook de wanddecoratie is ingetogen te noemen, met zwart-wit foto's of non-figuratieve schilderijen in neutrale tinten. Decoratieve voorwerpen zoals spiegels en andere accessoires zijn gemaakt van materialen als kurk of rotan – altijd met een rustiek tintje, en vakmanschap uitstralend.

 

camera-icon.jpg LEVI vaas, LEVI kandelaar, LINA vaas en LEVI pot

  1. Hergebruik vormt de kern van het Wabi Sabi interieur

Hergebruik speelt een grote rol bij Wabi Sabi. Kies daarom voor vintage voorwerpen van bijvoorbeeld hout of keramiek, of voor potten of schalen, of zelfs sculpturen. Als ze maar handgemaakt zijn of een ambachtelijke uitstraling hebben. Authenticiteit en eenvoudige, natuurlijke materialen zijn hierbij sleutelwoorden.

Tip voor een perfecte Wabi Sabi stijl: gebruik glazen vazen met een retrolook om planten en droogbloemen in te schikken. En last but not least: jaren 90-lampen! Hanglampen en staande lampen met een modern, strak en eenvoudig design zijn helemaal terug van weggeweest.

✓ Lees ook : 4 gouden regels voor het kiezen van lampen

altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

3 stylingtips voor een interieur in Wabi Sabi stijl

1. In een Wabi Sabi interieur staan weinig spullen. De voorwerpen die er staan, zijn met zorg uitgekozen en spaarzaam over de kasten verdeeld.

2. Bij Wabi Sabi geven we de voorkeur aan enkele vazen, bloempotten en groene planten, liever dan snuisterijen in kasten.

3. Voor een geslaagde Wabi Sabi inrichting kun je als accenten wat goudkleurige of bronzen voorwerpen in een ambachtelijke stijl toevoegen.

meer inspiratie

COCOmaison denkt met je mee

Wat is dat, de Wabi Sabi stijl?

Wabi Sabi is geïnspireerd op de gelijknamige Japanse kunststroming en wordt gekenmerkt door soberheid, vakmanschap, landelijkheid en een natuurlijke uitstraling, terwijl het geheel er toch modern uitziet.

Welke materialen en kleuren kies je bij Wabi Sabi?

Vooral ruwe, natuurlijke materialen, zoals hout of steen, maar ook zachte materialen zoals fluweel of zijde. Wat kleuren betreft kiezen we meestal voor aardse tinten zoals beige, bruin of grijs.

Hoe creëer je de Wabi Sabi stijl in jouw huis?

Voor een geslaagde Wabi Sabi look is het belangrijk om alles in de ruimte op elkaar af te stemmen. Kies meubels of voorwerpen dus altijd in dezelfde stijl; variatie breng je aan door te spelen met contrasterende kleuren, die overigens altijd neutraal zijn.

Welke voorwerpen kies je voor de perfecte Wabi Sabi look?

Het principe van hergebruik vormt de kern van Wabi Sabi. Antieke voorwerpen met een onregelmatige, handgemaakte uitstraling worden gecombineerd met vazen, bloempotten en sculpturen met een wat modernere look. Authenticiteit blijft hierbij altijd het sleutelwoord!

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...